pirmdiena, 2011. gada 18. jūlijs

Jauns ekipējums

Sigma PC-9 III MEN
Beidzot iegādājos pulsometru, jo nonācu pie secinājuma, ka ar pulsometra palīdzību trenēties ir drošāk un krietni efektīvāk. Pēc nelielas šaubīšanās mana izvēle krita par labu modelim Sigma PC-9 III MEN (Ls 28 veikalā 24.lv). Salīdzinājumā ar pašu vienkāršāko Sigma modeli PC-3 šim ir pīkstulis, kas ziņo par pulsa zonu maiņu. Tāpat iespējams manuāli iestatīt trīs pulsa zonas. Tas ir ļoti noderīgi, ja, piemēram, esi nolēmis skriet garāku gabalu ar vienmērīgu pulsu, teiksim, 140. Tad iestatam vienu pulsa zonu 135-145 HR robežās, un pīkstulis uzreiz ziņo, ja izejam ārpus šīs zonas. Kā mīnuss lētā gala pulsometram ir nekodēta datu pārraide, kas nozīmē to, ka masu pasākumos pulsometrs visdrīzāk korekti nestrādās, toties tas teorētiski ir savietojams ar sporta klubu trenažieriem (maz kā kādreiz noder). Tāpat līdzi nāk stiprinājums velosipēdam. Sigma pulsometri izceļas ar augsto precizitāti, kas tuvojas pat medicīniskās aparatūras precizitātei. Tāpat pēc treniņa iespējams paskatīties statistiku, cik % kurā HR zonā esmu skrējis.

Salomon Hydro 45
Otrs jaunums – esmu ticis pie lieliskas 0,6 l tilpuma pudeles un Salomon somiņas (paldies Ullai un Ingai par vārdadienas dāvanu :). To esmu jau iemanījies lietot, skrienot garākus krosus (virs 12 km), kad ļoti noderīgi ir laiku pa laikam padzerties. Tāpat somiņai ir kabata, kur var glabat atslēgas, mobilo, želeju, ja nepieciešams. Sākumā pudelei bija tendence lēkāt, bet piešāvos, kur tieši tā jānovieto. Krosa laikā regulāri dzerot, pastiprinās svīšana, kas savukārt uzlabo ķermeņa termoregulāciju.

Pēc dažādām internetā pieejamām formulām aprēķināju, ka mans max pulss ir 180-187. Vairāk sliecos domāt, ka tas ir 185-187. Veselības zona 105-130, fitnesa zona 130-150, un sporta zona virs 150. Rupji runājot, līdz 150 organisms lieto savas rezerves, bet virs 150 jau sāk rasties problēmas ar skābekli, tāpēc ilgstoši šādā pulsā skriet ir bīstami.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru