svētdiena, 2009. gada 11. oktobris

Ropaži - Ziemas "Magnēta" 1.posms

Nu tā, lai izvēdinātu galvu, sestdien devos Ropažu virzienā. Mērogs 1:5000, tik mazā vēl nebija nācies skriet, bet žigli piešāvos. Itkā jau interesanti, orientēties pa pilsētu (ciematu), bet distance likās par īsu (šoziem esmu nolēmis pārsvarā skriet garo, 4.distanci) - 6,1 km. Pilsētas orientēšanās ir interesanta, tomēr man, godīgi sakot, labāk patīk pa mežu - labāk galva izvēdinās :)

Fiziski viss bija ok, bet šeit skaidri varēja redzēt, ka priekšrocības ir sportistiem, kam ir pieredze pilsētas apstākļos - zina, kādus mazdārziņus drīkst šķērsot, kādiem labāk jozt apkārt. Tā nu, vienā vietā skrēju lieku līkumu apkārt pamestiem mazdārziņiem, savukārt citā vietā, kur līdu pa caurumu cauri sētai, atdūros citā sētā un nācās mest riņķī.
Visā visumā esmu apmierināts ar startu - 6,1 km, laiks 46:40, ātrums 7:44 min/km.
GPS pulkstenis uzrāda patieso veikto distanci un vidējo ātrumu - 7,96 km, 5:52 min/km. Tātad turpat divi lieki km noskrieti. Te gan jāsaka, ka pa taisno lielākoties nevarēja skriet (skat. karti).

Runājot par kļūdām - faktiski bija divas - vienreiz nepamanīju tiltiņu un skrēju uz lielo tiltu, sanāca līkums. Otra bija mazdārziņos, kur nomaldījos nedaudz. Tā visu distanci veicu vienmērīgi.
Šogad mērķis uz sezonas beigām iekļauties pirmajos 50% no finišējušajiem. Šoreiz 91.vieta no 135 dalībniekiem, taču jāatceras, ka 4.distanci iesācēji neskrien. Galvenais, ka varu visu distanci noskriet bez apstāšanās, tagad atliek kāpināt tempu.

Nākamsestdien Riekstukalns pie Baldones.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru